"Nieuwe wegen inslaan om onze klanten te blijven vinden"

Wima staat vandaag gelijk met gezellige momenten met vrienden, collega’s en familie op de bowlingbaan maar dat was pakweg een halve eeuw geleden wel anders. In de jaren '60 was Wima een innovatief koetswerkbedrijf dat inspeelde op de reiskriebels waar hard werkende burgers zich voor het eerst aan overgaven. Het lumineuze idee om caravans te beginnen ontwerpen en assembleren kwam van onze papa. 

Nieuwe wegen met de Wima-caravans

François Crijns was in de jaren ’50 al een verwoed kampeerder. Zijn interesse in nieuwigheden bracht hem ertoe om zijn eerste caravan te ontwerpen. Zijn eerste kampeerwagen woog 1.500 kg en dat was een beetje veel voor de gemiddelde automobiel. Pas toen hij dat gewicht twee jaar later tot een derde kon herleiden, was de consument geïnteresseerd. Enorm geïnteresseerd. François kocht een perceel grond op de Boomse Steenweg in Schelle en begon met het produceren van caravans aan de lopende band. Zoon WIm en dochter MArina inspireerden hem intussen voor de bedrijfsnaam.

Halfweg de jaren '60 liepen jaarlijks 500 Wima’s van de band en volgden de modellen elkaar op. Begin de jaren '70 viel de caravan echter een beetje uit de gratie van de reiziger. Voor François was dat het signaal om drastisch van koers te veranderen en de assemblagehal om te bouwen tot een bowling- en feestzalencomplex. 

Schelle, Sint-Niklaas en San Marco Village

En dat zijn we vandaag nog steeds. Sinds 1992 wordt het familiebedrijf gerund door drie broers en hun echtgenotes. Het bowlingcenter Wima werd de voorbije decennia uitgebouwd van 8 tot 24 banen in Schelle. Op de Grote Markt van Sint-Niklaas openden we een tweede filiaal. Op beide locaties combineren we bowling intussen met een uitgebreid aanbod aan dinner- en foodformules. Naast Wima ontwikkelden we in 2005 San Marco Village, een feestzalen- en seminariecomplex dat moduleerbaar is voor elk feest of event.

Caravans maken doen we dus niet meer (er rijden weliswaar vandaag nog steeds een 50-tal Wima’s rond) maar nieuwe wegen inslaan om onze klanten te vinden in hun nieuwe behoeften, blijft een van de waarden die we zullen blijven koesteren.

En eind augustus 2016 hebben we een grote bladzijde omgeslagen voor Wima Schelle : we zijn verhuisd naar het pand waar vroeger Bowlingpaleis gevestigd was. Deze locatie met 16 bowlingbanen is volledig gerestyled. In een zeer gezellig interieur kan je naast het bowlen ook vertoeven in de afterbowlinglounge of aan de bar. Hippe drankjes zoals homemade icetea en lekkere cocktails worden hier geserveerd in een tof kader.

Contacteer ons

Wima Schelle

Boomsesteenweg 35
2627 Schelle
03/888 21 77
wima.schelle@wima.be
 • Ma - Do: 14u - 24u
 • Vrij: 14u - 02u
 • Za: 10u30 - 02u
 • Zo: 9u30 - 24u

 • Juli-augustus : alle dagen open van 14u tot 23u

Wima Sint-Niklaas

Grote markt 25
9100 Sint-Niklaas
03/777 34 99
wima.sintniklaas@wima.be
 • Ma - Woe: 14u - 24u
 • Do: 14u - 24u (enkel schoolvakanties en op afspraak)
 • Vrij: 14u - 02u
 • Za: 13u - 02u
 • Zo: 13u - 23u

 • Juli-augustus : alle dagen open vanaf 14u tot 23u, GESLOTEN OP MAANDAG EN DONDERDAG

Jobs

Vriendelijkheid en een persoonlijke topservice zijn standaard bij Wima. Wil je hieraan meewerken?

Bekijk onze jobs >

Betalingsmogelijkheden

Bij ons kan je op het einde van je bezoek niet enkel cash betalen maar ook met Bancontact, Visa, Mastercard, American Express, maaltijdcheques van Ticket Restaurant en de voordeelkaart van de Gezinsbond.